“a ceremónia, amit a teázásnak szentelünk”…..

Kedves Látogató!

Ez a a mai az első bejegyzés a blogomban.

Megtisztel, amennyiben velem tart ebbe az érdekes és végtelen lehetőségeket rejtő világba. A blog a teákról-gyógynövényekről, természetes gyógymódokról, holisztikus gondolatokról, egyedi életvitelű emberekről megfogalmazott, róluk-velük készült riportokról adja közre a bejegyzéseket.

“Kevés olyan meghitt pillanata van a napnak, mint az a ceremónia, amit a   teázásnak szentelünk”

A gondolatok leírásával és ezek megosztásával, szeretném eljuttatni minél több emberhez a teák és növényekből készült italok, általam megismert világának részleteit. A világban több millióan élvezik naponta a természetes életmódok, növények és ezekből készült italok-ételek felemelő hatásait. Célom, hogy a világnak ebben a szegletében ezen emberek száma naponta gyarapodjon, akár az én blogom, akár más szakértők, kereskedők, teát kedvelők által. 

A tea olyan ital ami, lényegében életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól, napszaktól függetlenül bárki által naponta fogyasztható, hosszútávon is pozitív hatásokat kifejtő találmány. Eredete az ókorig, vagy még korábbra nyúlik vissza.

A teákat kedvelő emberként küldetésnek tekintem, hogy terjesszem az ide vonatkozó ismereteket. Már gyermekként volt szerencsém ezt a világképet megtapasztalni, azóta hosszú idő telt el, így ismereteim nőttek, Európán kívüli íz élményekkel és gyakorlattal bővültek. Az itthoni viszonyokra tekintettel, legitim képzésekkel igyekeztem emelni ismereteim színvonalát.

Azóta, sikerült környezetemben számtalan barátomnak ízelítőt adnom, segítséget nyújtanom, velük együtt folyamatosan bővül a teázók (és itt, nem a kommersz hagyományos teákra gondolok)



Ízelítők a hamarosan bejegyzésre kerülő írásokról:

  • Szertartás a napforduló jegyében, avagy 2018-ban szertűz mellett teáztam népi gyógyítókkal
  • Hogyan segíthet a minőségi teázás a mindennapi életemben?
  • Én & yoga és a teázás, Somogyvámos a Krisna tudat Magyar központja, egy jógatábor tapasztalatai
  • Kicsiny falumban ismerkednek a gyógyfüvek teáival, egy ősi tudás amit sok érett korú ember már nem gyakorol
  • Tapasztalat Erdélyi utakról: Ázsia tanok a népi hagyományban, vagy mégsem (?!)
  • A táltos akivel teáztam

Nehogy lemaradjon a következő hasznos és érdekes bejegyzésekről, iratkozzon fel!


Nyissunk együtt egy világra, ahol az éltető természet csodáival töltekeznek, gyógyulnak, Japántól-Budapestig, Erdélytől-Mexikóig, Kínától-a Zempléni hegységig

A legrégebbi hagyományok, tanítások – tradíciók-szertartások itthon és a nagyvilágban.

“a gyógyfüvek és növényi teák kortyolgatása során egy nap arra eszméltem, hogy a hobbim – kiegészülve összegyűjtött ismerteimmel hivatássá, életformává vált”

Attila

az oldal megálmodója

Amennyiben szeretné megtudni hogyan hat pozitívan az életére a teázás. Megtapasztalná az igazi teaízeket és, hogy milyen élményekkel jár együtt, illetve milyen egyéb pozitív hatásai vannak egy szakszerűen elkészített teának, klikk az alábbi linkre.

 Kérem az új bejegyzéseket, érdekelnek a teák, szeretnék feliratkozni

“A tested egy szentély, bánj vele e szerint, mindenből a legjobbat érdemli”

Segítünk bevezetni Önt a biztos kezű tea készítésbe, hogy a kellő élményekkel hosszú távon egy jobb és szebb élete lehessen.

One thought on ““a ceremónia, amit a teázásnak szentelünk”…..

Leave a Reply