Mindenki egyszer állhat sorba, de mégis van akiknek több jut….

Kitartás, erő, emberség, önfeláldozás egy ötperces történet azokról akik tudnak adni úgy a saját idejükből, hogy az ö idejük mégsem lesz kevesebb.

Az a történet a egy olyan ismerősről, barátról szól aki egyben tanítvány is, jelenleg a minőségi teakészítést gyakorolja egy olyan világ teáit használja közben, amelyben ő még soha nem járt, de szeretné megélni ezek ízvilágát, hatásait az attitűdöt melyet magában rejt. Eni, így hívják őt és egy 3 gyermekes “család feje” túl a 4-ik, ikszen egyedül irányítja kis családját, vidéki kisvárosban él és hr területen dolgozik, de miért írok róla.

A történet mára akár hétköznapinak is tűnhetne, de ismerve az életét a hétköznapjait számomra úgy tűnik, hogy vannak, léteznek különleges emberek akiknek minta többet adott volna a teremtő. Mintha nekik egy nap 26 órából állna, a család a munka a háztartás, önmaga mellett jutott ideje egy másik családra is, egy család aki bajba került a covid alatt.

Középkorú család egy gyermekkel és elkapták a vírust, ezért bezárta őket a betegség a lakásukba, mind fizikálisan, mind pedig pszichésen megviselte őket a helyzet, hogy van ilyen és pont velük történik ez. Nincs vásárlás, nem lehet kimenni, elzárva a külvilágtól, és csak a “kibertérben” lehet mozgásterük, de tudjuk hogy ez nem mindenkit elégít ki, őket sem.

Mit tehettek hát, betartva a szabályokat, maradtak otthon. Itt jön a képbe hősünk aki, azonnal cselekvésre indult és bevásárlás, főzés, egyeztetés, átszervezése a napi programoknak stb…hamar a megoldásra talált. Naponta ment és vitte a teli kosarat a családnak, az üreset pedig hozta el, mind lelki, mind tevőleges értelemben adta magát, ment és segített.

Amikor eljutott hozzám is az események sorozata, eltűnődtem ezen, vajon miből merít energiát, honnan vesz el időt, nem kezd hisztériába, fegyelmezett és szerény marad, diszkréten megy és csinálja amit az ember, az igazi emberi értékrendje diktál számára.

A vírus alatt szerencsére sok olyan emberrel ismerkedhettünk meg akik, anyagi javaktól függetlenül tettek másokért, a közösség, az ország javára. Ő is egyike azoknak akik úgy adtak a sajátjukból, hogy közben nem lett nekik kevesebb, sőt inkább többek lettek ez által. Van egy mondás, miszerint a “jó ügyeket, odafentről támogatják”

Végtelenül szerényen, és kitartással érkezik, otthagyja a vásárolt csomagot az ajtó előtt, nem vár érte elismerést, sem fizetséget, csak teszi amit kell, mert így helyes…

Végtelenül büszke vagyok arra, hogy tanítványomnak tudhatom és nagyon remélem, hogy még sokáig tudom őt és ezt a hihetetlen kitartást támogatni, életet adó természetes teákkal. Közben tanítva egymástól a világról, emberségről, a motivációról. Büszkék vagyunk rád Eni, köszönjük neked és az igazi emberséggel gondolkodóknak, cselekvőknek

Miközben hallgattam történetét, elkészítettem kedvenc Japán teámat és a közös teázás alatt engedélyét kértem, hogy megoszthassam a példaértékű sztorit a tea blog követőivel

Kedves Olvasóm,

ezzel a rendhagyó történettel remélem téged is sikerült egy néhány perce kizökkenteni a hétköznapi rohanó világból, leültetni egy csésze ízletes teához és rámutatnom arra az attitűdre is, amely a tea világának valódi keretet ad. Ezt az értékrendet képviselve, hirdetve járom az utam és közben remélem sikerül néhány morzsáját hátrahagynom a jövő teásainak

Köszönöm neked azt a pár percet, kérlek írd meg a bejegyzésről a saját gondolataidat, szívesen veszem ha megosztod velem a bloggal kapcsolatos észrevételeidet is.

Ha még nem iratkoztál fel a hasznos ismertető anyagokra most kattints ide, itt megteheted, vagy kövess az oldalt a social média platformon

Baráti üdvözlettel:

Szanyi Attila

@ ide is írhatsz nekem,

angyalkert@icloud.com

Amennyiben szeretnél hasznos infóanyagokhoz hozzájutni, vagy tovább olvasnál a tea világ témában megteheted most itt, vagy kérlek írj nekem üzenetet. Számos hasznos anyagot találhatsz az életmódok támogatásához, olvasd el hogyan indult utam a keleti tanítások irányába….

AG Tea

Leave a Reply