Te hogyan készülsz a tavaszra, ébred a természet te is      készen állsz?

Te hogyan készülsz a tavaszra, ébred a természet te is készen állsz?

unrecognizable sportswoman running with border collie on path in park
Photo by Blue Bird pixeles.com

Eljött az ideje a méregtelenítésnek, majd a raktáraid feltöltésének, kerüld el a tavaszi fáradtságot

  • Hogyan tisztítsd meg, könnyedén a szervezeted?
  • Mivel tudsz feltöltést is végezni, hogy nyerd vissza a vitalitást?
  • A mozgáskultúra nagyon fontos, de mit tehetsz még?

Ebben a bejegyzésben választ adunk mind három kérdésedre, ismerd a meg a mi hatékony módszerünket. A világon naponta több millióan hívják segítségül a Japán matcha teát, ismerd meg hogyan lehet neked is segítségedre. Évekkel ezelőtt lépett be a mi életünkbe is, azóta mindennapi és biztos társunk lett az egészséges és aktív életmódunknak nagyon hatékonyan tudja támogatni, számos esetben adtuk át ismereteket erről fantasztikus italról barátainknak, ismerősöknek. Akik rendszerint valamilyen módon beépítették azt életformájukba.


Miért a Japán matcha lehet a megoldás?

A tulajdonságait és elkészítési módját tekintve a TEANÖVÉNY teljes testét adja a szervezetünknek, ezért ez a tea típus kuriózumnak számít. (a teanövénye: latinul Camellia Sinensis)

PORTEA- vagyis a Japánban állami védjegy alatt álló tea típust a szüret és szárítást követően gránitmalmokon púder finomságúra őrlik. Így kapnak egy csodás élénk zöld színű anyagot, melyet egyedi módon kell elkészíteni de nagyon egyszerű módon. (erről később írok) Tehát a tea ebben a formában bekerül a szervezetbe, nincs filter, nincs eldobott tea levél, tea fű stb.

a tea növény egész testével szolgálja a szervezeted

Ezért sokkal hatékonyabb az egészséged szempontjából. Ez a módszer és eljárás kizárólag Japánban honos, de már világ számos pontján készítenek matcha teát.

Minden portea, egyben matcha tea is?

A valódi Japán tea, védett és az állam által szabályozott termelési mennyiség alatt áll, pont úgy mint a készpénz kibocsátás. Nem engedik, hogy túltermelés legyen, és a mennyiség a minőség rovására menjen. Ez Japánban nagyon fontos szempont. Mégis lehet találkozni a matcha tea kifejezéssel számos üzletben, boltok polcain mivel most trendi lett egyszerre.

Mire figyeljünk nagyon?

Az igazi minőség fogja számunkra megadni a valódi élményt és a várt támogatást. A nagy bolthálózatok polcairól származó tea, és amit mi készítünk – a között nagyon nagy különbségek vannak. A porított zöld tea, még nem biztos hogy matcha tea. Erre nagyon figyeljünk ugyanúgy mint amikor bármilyen élelmiszert veszünk, hiszen az egészségünk, életvitelünk támogatása lenne a célunk. Azt javaslom, hogy aki Japán teát szeretne kérjen segítséget szakértőtől.

Hogyan válik hasznunkra a matcha, és melyek az elkészítési módok?

Ennek csodás szuper élelmiszernek az alapja a Japán zöld tea. Ennél fogva, a hatásai szervezetünkre nézve élénkítőek, továbbá.:

  • Tiszta élelmiszer, vegán, vega – kizárólag növényi eredetű
  • Víz és növény keveréke, adja az éltető élénkítő italunkat
  • Nem úgy hat mint egy kávé, ezért nem is kell óránként fogyasztani
  • Lágyan simogatva, és hosszan adja az impulzív hatást szervezetünk számára
  • Akik nem a tea szerelmesei, készíthetik táplálék kiegészítőként is például: smoothie formájában
  • Vitaminokat és különböző fehérjéket tartalmaz
  • Segíti a tavaszi méregtelenítésed, de ha szükséges vitalizál
  • Segíti az emésztést, jótékonyan hat a bőrre az anyagcsere folyamatokra
  • Támogatja a súlykontrollt (megfelelő életmóddal társítva)
  • Szellemi teljesítményre, koncentrációs készségekre is nagyon jó hatással van
  • Kutatások folynak a rák ellenes hatásait tekintve

Tradicionális vagy inkább trendi módszerek érdekelnek?

Mindkét lehetőséget kipróbálhatod, nagyon egyszerűen be lehet szerezni az elkészítési módokhoz használt eszközöket és persze az ellenőrzött jó magas minőségű matcha port.

A tradicionális teázás, számunkra egy életforma lett – azok számára ajánlott ezt kipróbálni akik szeretnének a keleti -Japán életérzésben mélyebben részt venni. Megélni azt a nyugalmat, egyfajta meditációt amely körbelengi a keleti tea kultuszt. Amennyiben erre vágysz kérünk jelezz nekünk segíteni fogjuk céljaidat írd meg észrevételed # itt >>

De lehetőséget akkor is ha nem tea ceremóniára vágysz, mivel ezt a teát el lehet készíteni turmix, smoothie formába is. Ezáltal nagyon hatékonyan tudod támogatni a tavaszi méregtelenítő, fogyasztó életmódot. Ezekhez számtalan sok receptet találsz, nagyon egyszerű elkészíteni és egész évben a diétás, étrended hatékony támogatója lehet a matcha tea.

Súlykontroll matcha smoothie recept

Az éves során számtalan esetben kértek tanácsot, mit mivel hogyan készítsenek el, ha szeretnék a fogyást, súlykontrollt, diétát fenntartani.

Itt kell elmondanom, hogy csodaszer nem létezik. Ennek a csodás növények az itala úgy fog téged támogatni, ha kellően odafigyelsz önmagadra, és megfelelő életmódot folytatsz. Minden életkorban, életszakaszban szükségünk van egyéni mozgáskultúrára, melyet rendszeresen gyakorlunk. Ehhez kapcsolódik egy tudatosság, megfelelő hozzáállás.

és ezeket képes a matcha tea kiegészítve támogatni. Akár teaként, akár táplálkozásod kiegészítőjeként.

Recept: tavaszi matcha smoothie

  • Hozzávalók cca. 7 dl lesz belőle
  • 2 db friss egészséges Alma
  • Közepes kanál teapor, cca 3 dl teához (a teát keverd el elemes kávé keverővel, így egyszerű lesz)
  • 2 db Kiwi
  • 1 db Narancs
  • 1-2,5 dl zabtej, vagy amivel szeretnéd hígítani

A hozzávalókat megmosva felaprítva adom a smoothie-ba, elkészítek egy erősebb (vastagabb) matcha teát, melyet szintén hozzá adok a turmixhoz, és pár másodpercig hagyom a gépben. Amikor tálalom, még lehet hozzá adni plusz gyümölcsöt, vagy ízlés szerint natúr joghurtot. Finom, egészséges, gyorsan készen van, egy étkezést ezzel az adaggal pótolni lehet. Edzés előtt 2 órával készítve, adagolni lehet hozzá zabpelyhet is, vagy reggelire is kiváló. Nem telít el, könnyen emészthető tápanyagforrás, a turmix egyszerű, de a teára kicsit jobban kell figyelni.

A matcha tea önmagában szokatlan ízvilág nekünk európaiaknak, Japánban keserédes ízként nevezik. A tea készítés során van néhány szabály, amit érdemes betartani hogy élvezetes legyen számodra is írj nekünk segítünk elkészíteni. Ha sok port teszel a vízbe, vagy keveset az sem jó, kb milyen meleg legyen a víz, mennyi vizet készíts stb.

váljék egészségedre

Röviden összegezve, miért használjunk Japán matcha teát.:

# a mozgást egészítsd ki szuper élelmiszerrel, #aktivitásod támogatja

#fogyást súlykontrollt segíti, könnyű elkészíteni, ízletes turmixba is verhetetlen kombinációkra képes

#Hosszútávon az egészségednek tökéletes keretet tud adni.

Reméljük hasznodra válik a bejegyzés, kérjük írd meg véleményed a cikkről. Amennyiben szeretnél még többet tudni a teákról, vagy kíváncsi szolgáltatásainkra kérjük nézd meg honlapunkat, vagy iratkozz fel oldalunkon, vagy kövess minket a facebook oldalon, tekintsd meg korábbi bejegyzéseket is.

@angyalkert@icloud.com írj nekünk

A feliratkozáshoz kattints ide >> most lehetőséged van igényelni egy okos könyvet, amennyiben feliratkozol ingyen elküldjük részedre. (hatékony teák, a tea fő szegmensei, vagy a meditáció témából) érdekel kérünk iratkozz fel.

Leave a Reply