men’s tea for life…

Bejegyzés nem csak férfiaknak, rövid riport a népi gyógyítóval az életről és a teákról.

Minden életciklusban változik a gondolkozásunk, másképpen élünk, más-más dolgokra vágyunk, változik életvitelünk, fizikumunk, hormonjaink, sejtállományunk és még sorolhatnám.

A közelmúltban volt szerencsém együtt teázni egy olyan barátommal, aki túl van a 6. X-en. Megküzdött sok élethelyzettel, egy két betegséggel, de mai napig aktív életet él és el sem tudnám mondani mennyi célja van még az életben. Szellemi fittsége határtalan, ereje kimeríthetetlen.
Rendszeresen mozog, dolgozik, segít mások problémáján sokszor magát nem kímélve, de a fáradtság apró szikráját sem véltem felfedezni tiszta szemének tükrében. Ősz haja és a markáns ráncai nem téveszthetnek meg, mivel a szigorú kézfogása, mindig friss észjárása emlékeztet arra, hogy az idős kor nem indok arra, hogy a férfiak, már ne legyenek férfiak, példa ő az érett tanítóink között.

Mivel ismerem régóta, én nem lepődtem meg a válaszain.

Természetes gyógymódokkal segíti a környezetét, testi-lelki síkon tevékenykedik. Nekem azért elárulta mi mozgatja, mi hajtja őt, egy olyan jövőt és tanítást akar hátrahagyni amitől jobb lesz a világ, az ő saját értékrendjét.

A mindennapi életébe nagyon régen beépítette a teázás, gyógyteákat és gyógynövényes italokat. Elmondása szerint a holisztikus életének a lelki oldalát is tudja támogatni, erősíteni ezekkel az italokkal. “Nem nagy dolog, van pár barát aki segített neki mikor, mit, hogyan készítsen el”

Azt nagyon kihangsúlyozta, hogy a szervi, fizikai állapotban a teáknak, gyógyteáknak szintúgy hatalmas szerepe van, férfikanál nőknél egyaránt.

Illetve minden életciklusban más-más okok miatt célszerű lenne, (de ő inkább a kötelező szót használta) a fogyasztásuk. Kevesebb gyógyszer fogyna, több idő jutna másra, ha az emberek nem az orvosnál vagy a kórházban töltenék az idejüket.
Nagyon nagy hangsúlyt fektet a szabadidő megfelelő kihasználására, kapcsolatai, család, kis unokák és a minőségi barátok segítenek neki ebben. Habár ez egy win-win helyzet, mindenki jól jár alapon működik.

Kértem, hogy a saját tapasztalatait ossza meg velem, a tea fogyasztás tekintetében melyek azok a helyzetek amikor teázik. Illetve milyen okból fogyaszt teákat, és milyen típusú teákat készít.

Három oka van annak, hogy teázom:

  1. Mert az életerőmet támogatja
  2. Mert csodálatos aroma és ízviláguk van a teáknak, felemelő élményt adnak nekem
  3. És azért mert szeretem a teát (:-)

Igyekszem minden reggelemet egy frissen készített élénkítő és egyben tisztító tea keverékkel indítani. A nap folyamán ezt megismétlem egy alkalommal, majd az esti órákban készülve a pihenésre fogyasztok el tisztító, nyugodt álmokat segítő teát. A nap egyéb szakaszaiban a napi elfoglaltságaim alapján, bárhol is vagyok próbálom ezt a szokást fenntartani, legyen az kommersz tea, keleti ízvilágú zöld teák egyike, vagy egy hideg egzotikus aromájú gyümölcsökből készült tea.

Mégis a legfontosabb amit férfitársaknak adhatok tanácsként az a rendszeres friss levegőn végzett mozgás, kikapcsolódás, napi szintű olvasás, ha lehet ismeretterjesztő anyagokból. Életkornak megfelelően az intenzitás és a mozgás típusának helyes megválasztásával. Illetve a méregtelenítő, tisztító, feltöltő teákat és a tipikus férfibetegségek megelőzését segítő gyógynövényes teákat váltakozva is fogyasztom.

Kedves férfi társaim, Ádám barátom módszereiben semmilyen ördögtől való dolog nincs, bármelyikünk néhány egyszerű lépéssel beépítheti életébe a teák életen át tartó, pozitív hatásait. Köszönjük neki, hogy megosztotta velünk tapasztalatait, remélem hasznára válik néhányunknak.

Szeretné tudni pontosan milyen teákat iszik egy népi gyógyító?

Fitt akar maradni majd az ő korában is?

Ideges, enervált, a stressz miatt rosszul alszik?

A  gyakori, vizelet kiválasztási problémákra keres megoldást?

Regisztráljon, hogy tájékoztatni tudjuk milyen teát érdemes fogyasztania! 

itt:


    Én mint teákat kedvelő, ismerő és rendszeresen fogyasztó férfi, meg kell erősítsem az előttem szólót, nagy hangsúlyt kell fektetni az elhangzottakra, így minőségibb életet élhetünk és az idős kort is szebbé tehetjük, amennyiben még időben elkezdjük a legjobb szokásainkkal ezt megalapozni.

    Élénkítő célokra, erősítésre, (az Ázsiai térségből)

    Egészségmegőrzés, gyógyulást segít, előre dolgozik

    Méregtelenítésekre, tisztító hatások miatt nem csak a tavaszi időszakra

       

    Teázni szeretne?

    Itt nézze meg melyik karakter illik önhöz

    Leave a Reply