Tea este, online Amikor nincs mód összejönni, skypon is lehet jó program az esti teázás.

Nincs olyan, hogy lehetetlen. A barátokkal közösen készített tea elfogyasztása közben, feleltem aktuális kérdéseikre és megtudhatták ebben a tavaszi idényben milyen ajánlataim vannak

A skyp segítségével csináltunk egy beszélgetős tea estet A téma a tavaszi kikelet növényeivel készült planta tea, és egy keleti vonal komponálása volt.; Ibolya, Pitypang, korai Csalán, Citromfüves fehér tea , cél volt az

  • immunrendszer erősítés, méregtelenítés, feszültségek csökkentése
  • kérdés, hogy mindez történhet e természetes módon?
  • hogyan gyűjthetők egyénileg a tavasz hazai képviselőinek növényei?
  • milyen egyszerű, de mégis fantasztikus ízek és hatások táplálják szervezetünket?

A természetben végzett szabadidős tevékenységgel, maximálisan pozitív hatások érnek, így készülve a vírus utáni újrakezdésre, igyekszem töltődni. Téged mi az ami továbblendít ebben a szokatlan helyzetben, írd meg nekem, vagy iratkozz fel, kattints ide és megajándékozlak egy 10 tételbe összefoglalt e-book, kiadvánnyal ami segítségével megtudhatod hogyan érhetsz el minőségi változást a tea beiktatásával a mindennapi életedbe. Tegyél próbára, tedd próbára az igazi teákat és tedd próbára magad, legyenek építő szokásaid.

Olvass tovább, tudd meg a részleteket

A bejegyzést az Áprilisi szép idő, a kertben és természetben töltött napok, valamint a flóra & fauna zsongásának varázsa adta számomra

A márciusi és áprilisi szép időjárás előcsalogatta azokat a fantasztikus növényeket, melyek kecsességüket, színűket és illatukat felhasználva apró méhek, darazsak szorgos kis seregeit csalogatják magukhoz. Mivel az időjárás a hegyek lankáin (az én gyűjtő helyeimen) változékony a napszakok tekintetében, vannak helyek ahol a hűvös reggel megviseli ezen kis növényeket. Így van olyan, hogy nem jut túl sok gondolkodási idő, hamar lépni kell, ha nem akarok lemaradni egy-egy növény termő és virágzási idejéről. És ha figyelembe veszem azt az ősi növénygyűjtő szabályt, hogy a növény növő holdban és a reggeli órákban tartalmazza a legtöbb energiát, valóban komolyan meg kell terveznem mikor mit gyűjtök, mivel szeretném minden gyűjtésből a legtöbb pozitív hatást kihozni. A természet úgy alkotta meg önálló rendszerét, melynek az ember is részese, hogy ezek a tavaszi törékeny növények a hűvös, tél utáni napcsalogató tavaszi életszakaszban, a feltöltésben és méregtelenítésben tudják nagyon hatékonyan támogatni szervezetünket.

(Viola tricolor L.)

Az ibolya a gyűjtést követően pár napon belül kellő minőségűre szárad, viszonyításképpen nagyjából 13-15 kg, friss növényből kapunk 1 kilogramm száraz anyagot. Persze ilyen mennyiségre nincs igazán szükségünk, ezért ha gyűjtésbe kezdenénk legyünk kíméletesek. A virág a levél és a gyökér is gyűjthető, viszont a gyökerét inkább ősszel szoktuk gyűjteni.
Miért fogyasztom én, és ajánlom, hogy szerzed be te is?

  • Köptető, köhögéscsillapító, enyhe izzadás segítő és gyökere akár hashajtóként is használható. Vizelethajtó, gyulladáscsökkentő, de szakértői vélemények szerint majdnem olyan jó lázcsillapító mint akár az Aszpirin (ezt még nem próbáltam)
  • Megfázás, vértisztítás, nyugtatás és hörgő problémák során lehet hatásos.
  • Én az élvezeti teát ízesítem ibolyával

Egyszerű forrázat készítve napi 1-2 csészével szoktam fogyasztani. Az ókori időkben is használták, Görögországban Galenus orvosságként is, alkalmazta. Ajánlom a tavaszi teánkban, önállóan és kombi főzetként fogyasztani. Az egyéni gyűjtése és vissza szárítása, tárolás odafigyelést igényel, ha még most kezdesz érdeklődni a planta teák iránt, ajánlom egyenlőre szerezd be kereskedésben, szakértőtől.

(Taraxacum officinale)

Gyermekláncfű, Pitypang, egy sárga nap színű csoda ami nélkül el sem lehet képzeli egy tavaszi méregtelenítést. A levelei salátának is alkalmasak, én nyersen, frissen mosottan is elfogyasztok belőle párat, de a szárított teája nélkül soha nem megyek bele a nyárba. A levelek keserűek, ezért magában fogyasztva ne lepődjünk meg ízén, viszont a zsenge vékonyabb levelek íze lágyabb.

A kínai és az indiai ájurvédikus gyógyászat évezredeke óta használja fertőzésekre, májproblémákra, érelmeszesedésre és megelőzésre. Leveleiben nagy mennyiségű c vitamin található virágzás idején, a száraz levélből készített forrázata segíti a

  • májműködésemet, epetermelést,
  • emésztésjavító, puffadásra, gyomorrontásra is hatékony,
  • a májunk elégtelen működésére, narancsbőrre is kiválló
  • vérzsírt csökkenti, oldja a koleszterint,
  • kiváló vízhajtó, tonizáló és étvágyjavító

Minden tavasszal heti kúrában használom, naponta egy csészével bátram iszom a teáját pár hetes etapban, majd később az élvezeti teámba a virágának szárított részét szívesen fogyasztom, más teához adagolva. A növény részei keserű anyag tartalma miatt, szokatlan ízű lehet, ezért érdemes virágmézzel vagy akácmézzel ízesíteni.

A tea és a planta tea együtt is képes fantasztikus hatásokra, ezért rendszeresen alkalmazom az ázsiai és a Kárpát medencei növények keverékeit

A tea est célja volt, hogy megosszam barátaimmal, hogyan kombinálható össze a napi teázásaink során az ázsiai fehér tea, és a tavasz hírnökei planta tea.

A fehér tea felsorolhatatlan számú jótékony hatását kiegészítve komponáltam egy Ibolya, Pitypanglevél, Korai csalán hajtásból készült egyveleggel, a koronát a Citromfűvel szerettem volna ráemelni. Érdekes ízvilágot adott, mézzel kiváló, bizton állíthatom, hogy sikerül roborálnia a szervezetem, mint azt már számos tavaszon tette velem.

Akikkel gyakoroltuk a teázást, ők vegyes érzelmekkel fogadták az egyveleget, de egyben azonosan gondolkodtunk. az elkészítés módja nem ugyanaz, ezért előbb forralva elkészül a tavaszi keverék és ehhez adagoljuk hozzá a fehér teát, majd az egészet kellő hőmérsékleten egyéni ízlés szerint ízesítve mézzel, mindannyian elértünk egy magas szintű élvezeti hatást. A hosszútávú hatást még nem tudják barátaim, mert egy alkalom kevés a fiziológiai érzékeléshez.

Ebben az írásban is kiemelném, hogy a tea önmagában egy minőségen aluli életvitelben senkinek sem fog segíteni. Ezen naponta kell dolgoznunk, mert csak a kitartó és következetes szokásokkal együtt érhető el a markáns változás, de minden út az első lépéssel kezdődik, a mi esetünkben az első korty teával, tehát rajta kedves tea rajongók, naponta gyakoroljatok és hosszútávon meg lesz a pozitív eredmény.

A tavaszi méregtelenítés

Miért fontos, mit kell tennünk hogy hatékony legyen és meddig tartson?

A mostani írásommal bemutattam néhány különleges teát, a tavaszi szezonra. A következő bejegyzésben viszont a tavaszi méregtelenítés összetett módszerét osztom meg veletek.

Mi okozza a fáradtságot, hogyan kerülhető el, milyen hatással van ránk a kortizol szintünk?

Egy természetes rendszer ami segít feldolgozni a tavaszi fáradtságot, és a jelenlegi feszült helyzetet, tarts velem,

  • Tea
  • Étkezés
  • Fizikai tevékenység
  • Lelki és gondolati fókusz

Akarod tudni milyen az igazi tea, soha nem késő elkezdeni. Kattints ide, iratkozz fel

Köszönöm, hogy megtiszteltél a bizalmaddal, és bízom benned. Bízom abban, hogy ha te nem csak vágysz egy jobb, teljesebb és egészségesebb életre, hanem naponta teszel is azért hogy ez biztosan megvalósuljon. Teás üdvözlettel, Szanyi Attila

A.G Tea

angyalkert@icloud.com

Leave a Reply