A változás útja

inspire change


Életmód –> mindfulness

Sokan keresnek olyan megoldást melyek segítségével jelentős változást tudnak elérni vágyott életmódjukban, életformájukban és egészségük érdekében.

Remélhetőleg amikor Ön is olvassa e sorokat közel jár a céljaihoz és őszintén bízom benne hogy, minél előbb megtapasztalhatja a megérdemelt célhoz jutás felemelő, fantasztikus élményét.

#Hogy milyen is az amikor a hegycsúcson állva a szédületes magasságból, visszatekintve végig járt utunkra.

#Onnan fentről, látjuk majd a nehéz szakaszokat, amiket elménk és testünk erejével sikerrel leküzdöttünk, látjuk a végtelen síkságot ahol ezernyi léptünk nyoma a porba vész.

#Még érezzük a lábunk izmaiban a fájdalmat, de megérte – mert ez az a fájdalom ami ébren tartott és most itt vagyunk.- célba értünk.

“a kitartásért és erőért, minden nap hálásnak kell lennünk

Kérem Önt, hogy elszántan és következetesen kövesse minden nap az előre meghatározott, megfelelő napi rutint. Őszintén hiszek abban, hogy ezen a módon tud teljesülni vágyott életmódunk elérése és hosszútávú egészségünk fenntartása.


Sokan úgy vélik, hogy nem könnyű a megfelelő formát, fittséget és egészséget fenntartani. Jelenlegi életszakaszomban -picivel 40 fölött) nekem is jobban be kell osztanom az időmet, változtatnom kell a gyakorlatokon és edzés hatékonyságán. Egyéni mozgáskultúrát alakítottam ki és ezeket a tapasztalatokat szeretném megosztani érdeklődőimmel.

 • Hogyan lehetséges a vágyott életmód kialakítása-fenntartása?
 • Egyéni módszert, elveket és példákat mutatok vagy írok meg a blogomban.
 • Ezek melyek segítenek másokat a motivációban a kitartásban.
 • Azt vallom, hogy senkinek sem kell leírnia vagy elhagynia magát, csak ezért mert elmúlt 35-40 éves, vagy akár még több is.
 • A mozgás a helyes életmódunk alapja, tudnunk kell, hogy életszakasztól függetlenül léteznek olyan módszerek amelyek.
 • fitten tartanak, csökkentik az enerváltságot
 • nem feltétlenül kötődnek konditermi környezethez
 • segítenek feldolgozni a civilizációs stressz hatásait
 • kikapcsolnak és “én-időt adnak életünkbe
 • energia szintünket koordinálja és harmóniába hozza -elme, test, lélek hármasságát

Mindfulness – tudatossággal a céljainkért, vagy tudatosan legyünk a pillanatban, ha akár olvasunk, vagy futunk, vagy izom munkát végzünk, vagy a gyermekünkkel játszunk. Kiemelten fontos, hogy legyünk a jelenben, éljük meg azt és akkor ott csak azzal foglalkozzunk .- miden mást pedig zárjunk ki és Tartsuk tisztán a tudatunkat.

Két évtized mozgáskultúráit és módszereit ötvözve összeállt egy egyéni tudásanyag, amely akár idősebbek részére, betegségből felépülve vagy a sportosabbak részére is hatékony lehet, valamint könnyen elsajátítható. Fontos hogy, tudatosítani kell magunkban -> csodák nem léteznek, csak célok- akarat és tettek, ezek közösen adják az eredményeket. Véleményem szerint a magunk által létrehozott szokások halmaza akadályoz meg abban, hogy egészséges fitt és boldogok legyünk.

saját magunk öntudata a legnagyobb akadály, fizikai cselekvéseink helyes végrehajtásában;

idézet – Bruce Lee


Mi volt az első lépés, hogyan érdemes hozzá kezdeni (?!)

Az első 5 egyszerű dolog ami segítségével Ön is végtelenül egyszerűen megteheti a kezdeti lépéseket Legyünk objektívek magunkkal és nagyon őszintén nézzünk szembe önmagunkkal, a mostani napi rendünkkel (?!) minden szokásunk meghatározza jelenünket és jövőnket.

 1. Összeírtam azokat a napi szokásaimat melyek már nem építenek, leépítettem azokat melyek nem váltak már hasznomra.
 2. Kitisztítottam a tudatom és elkezdtem új alapokat teremteni -> rövid meditáció naponta.
 3. Kiemelten fontossá tettem a pozitív attitűd hajlamot a lényeglátást, hatékonyságra törekvést.
 4. Rendszereztem a kedvenc, edzés hatékonyságot növelő mozgásformákat.
 5. Létfontosságúnak tartom, hogy rendszeresen végezzek olyan dolgokat ->melyek nem létfontosságúak.
 6. Tudatos napirend szerint élek, korán ébredek mozgással kezdem a napomat.

Kulcs fontosságú volt a rendszeres mozgás és hetente, havonta “én-idő kialakítása, amikor kizárólag magammal foglalkozom. Valamint az elme csendje, a meditációs gyakorlatok és a magas minőségű teák melyek megadják életformámnak a megfelelő keretet.

Képek a múltból.: előadás, életmód teák, személyi tréning, hasznos könyv kiadvány

Hálás vagyok Önnek amennyiben velem tart utamon.- a nevem Szanyi Attila, szeretném ha tudná, hogy nincs egyedül amikor elindul a változás útján.

#Az életformám, gondolkodásmódom, egyszerű -egyéni mozgásformáim sok jó embertársamnak nyújtott már hatékony segítséget, inspirációt. Remélem hasznosnak találta ezt a rövid prezentációt, kérem kövesse oldalunkat –> iratkozzon fel — hasznos anyagokra, heti hírlevélre,- írjon: szanyi.attila1@outlook.hu

Amennyiben Ön is szeretne változtatni életmódján, ehhez szüksége van támogatásra, egy módszerre biztatásra vagy inspirációra kattintson a start felirat gombra.

#Az életmód olyan magatartások, tevékenységek összessége, amelyeket az adott körülmények között viszonylag szabadon választhatunk meg. Bár az életmódunkat társadalmi és gazdasági tényezők is befolyásolják, mégis az egyéni szerepünk és hozzáállásunk az életmódunk kialakításában döntő jelentőségű.
Legyenek jó szokásaink és tartsunk ki mellettük, közben az életmódunkon érezni fogjuk a változást
#Az életmód olyan magatartások, tevékenységek összessége, amelyeket az adott körülmények között viszonylag szabadon választhatunk meg. Bár az életmódunkat társadalmi és gazdasági tényezők is befolyásolják, mégis az egyéni szerepünk és hozzáállásunk az életmódunk kialakításában döntő jelentőségű.
Legyenek jó szokásaink és tartsunk ki mellettük, közben az életmódunkon érezni fogjuk a változást,
olvassa tovább az alábbi gombra kattintva