A nyári teák előnyei, és egy koffein mentes övezet

Készíts jeges teákat “gourmet” módjára, olyan tippeket és receptek osztok meg a a mai bejegyzésben, melyeket én már kipróbáltam és hasznomra fordítottam, mert a teára egész évben szüksége van a szervezetednek. Nyáron vigyázni kell az élénkítő hatású italokkal, ezért mutatok néhány példát a lágyabb, de mégis frissítő tea italok készítéséhez. Így a két óránkénti kávé ivás, állandó pulzáló hatása helyett, kímélheted a hőségben egyébként is megterhelt keringésed, napi 1-2 magasabb minőségű tea elfogyasztásával.

Most leírom azt a tea receptet is, amelyet hetente több alkalommal készítek, mert segít nekem abban, hogy a nyári intenzívebb időjárásban is készen álljon a szervezetem a heti rendszeres edzéstervem (futás – erősítés – yoga) végrehajtásában.

vitaminok, antioxidánsok, aminok, nyomelemek a teával ezt mind-mind bejuttatod a szervezetedbe.

A tea nem egy szezonális téli ital, jeges hűsítőd lehet a nyári hőségben, vagy akár az esti összejövetelek izgalmas része. De a forró itallal is hozzájárulsz a szervezeted jó teljesítményéhez a nyári kánikulában, tanácsok és ötletek, hogy miért ne hanyagold el az igazi teák fogyasztását nyáron sem. 

  • Tudd meg hogyan maradj hidratált a tea segítségével
  • Miért lehet hasznodra, ha nyáron is minőségi teákat fogyasztasz

Miért hasznos nyáron is a rendszeres, minőségi teákat fogyasztani?

A tudatos, célzott rendszeres teázással egész évben támogatást nyújthatsz a szervezetednek. A keleti fehér és zöld teák, szakértelemmel történő elkészítése során nagy mennyiségű vitamint és antioxidánst viszel be a szervezetedbe. Így el tudod érni, hogy a szervezeted folyamatosan készen álljon egy intenzív igénybevételnek, vagy ellenálljon egy betegségnek.

Amennyiben ezeket a teákat kiegészíted néhány pár perc alatt elkészíthető herba növényi itallal is, egy nagyszerű védelmet építesz magadnak. Ezeknek az italoknak az elkészítése és tea fogyasztás ütemezése egy kis tanulást és odafigyelést igényel. Ha szeretnéd tudni hogyan kombináld össze két kontinens teáit az egészséged érdekében, kattints ==> és írj nekem, küldök egy pár perces ismertetőt ezekről.

A nyári időszakban a szervezetünk vízháztartása a hőség miatt megváltozik, éppen ezért nagy szükség van a folyadékpótlásra odafigyelni. Az orvosok tanácsait követve próbálja mindenki a napi folyadék adagját növelni. Én javaslom és arra bátorítlak, fogyassz teát, készíts magadnak és családodnak is akár meleg teákat a nyári hőségben is. A világon több olyan országban nagy kultúrája van a napi forró italoknak, vagy teázásnak ahol a napi átlag hőmérséklet jóval magasabb mint itthon nálunk.

Például: Marokkóban, ahol az ő menta teájuk a nyári hőségben is számos alkalommal fogyasztásra kerül, sőt a házigazda nagy sértésnek venné az érkező vendégtől ha nem fogyasztaná el az ő teáját.

Azonban ha ennek ellenére sem vagy odáig a nyári melegben a forró italokért, nem kell lemondanod a teáról akkor sem. Ugyanis az általam ajánlott receptek néhány perc alatt elkészíthető nagy minőségű, és hatékonyságú tea italokat adnak számodra, kombinálva jéggel, vagy előre behűtve is fantasztikusak.

Praktikus módszer lehet, ha még reggel indulás előtt elkészíted a receptet és egy termoszban, kulcsban magaddal viszed és napközben fogyasztod el. Ezzel a módszerrel jobban támogatod a szervezeted, mintha csak sima vizet innál, az egyéb üdítő italokkal pedig egy napion sem lehet említeni ezeket a teákat.

A tea 99%-a víz, a növényt tetszésed és testi igényed szerint te adagolod hozzá, akár forró akár hideg italként, de mindig a javadat fogja szolgálni. A világ legtermészetesebb növényi itala, adalékok nélkül.

Ugyanezt el lehet e mondani az üdítő italokról? Hát persze hogy nem…

Lapozd fel az előző bejegyzéseket, az írásaimmal igyekszem olyan hétköznapi szituációkban bemutatni számodra a tudatos teázással,

milyen pozitív hatásokat tudsz elérni hosszútávon, itt hasznos ismeretanyagra találhatsz, olvasd tovább ==>

kérlek lapozz a második oldalra a recepteket ott találod

Leave a Reply